Snart er det den tid på året, hvor de gymnasiale uddannelser afsluttes, og studenterne skal tage stilling til, hvad de så skal med deres liv. Inden det alvorlige voksenliv banker på, er der dog masser af fest og glade dage. Hvis du er inviteret til en studenterfest eller to, er du sikkert allerede opmærksom på, hvad du skal ordne inden: gaven.

Men hvad ønsker hun eller han sig egentlig, og er der nogle specielle ting, der er mere velegnede som studentergaver som andre? Her får du fem forslag til gode gaver til studenter.

Disse gaver til studenter er populære

Her får du fem gode ideer til gaver til studenter.

Oplevelsesgaver

Oplevelsesgaver er ikke bare super fede, de er også virkelig meget i tidens ånd. Med oplevelsesgaver forhindrer du nemlig, at modtageren akkumulerer en masse ragelse, vedkommende dybest set ikke har brug for. Hvilken oplevelsesgave du skal give, handler naturligvis om, hvad vedkommende bedst kan lide. Det er for eksempel ikke så fedt at modtage et gavekort til bridge walking, hvis hun eller han er helt vildt højdeskræk. Derfor ved du naturligvis bedst, hvilken oplevelse der er den helt perfekte – og hvis ikke, kan du jo altid spørge studentens forældre.

Køkkenting

Okay, det lyder måske ikke som verdens fedeste gave, men de fleste studenter står allerede med den ene fod ud af barndomshjemmet, og derfor er det bare rigtig rart at få opbygget at god samling af de hverdagsting, vi alle har brug for. Du behøver naturligvis ikke at købe de allermest kedelige ting. Det kunne jo for eksempel være et fedt knivsæt, en smoothieblender eller nogle flotte serveringsskåle. Uanset hvad kan de fleste studenter bruge køkkenting, og de vil formentlig bruge dem langt mere end det dyre ur med deres eksamensdato indgraveret.

Litterære klassikere:

Er unge mennesker virkelig interesseret i dem? Svaret er, at det er meget forskelligt. Dog kan en flot hardback udgave af Ulysses pynte i alle hjem, selv hvis man aldrig før den læst. Det er bare et godt udgangspunkt at have en række bøger at gå i gang med, især fordi mange studenter vælger at holde sabbatår. Hvad er så mere oplagt end at gå i gang med de bøger, vi ellers ikke har tid til at læse?

Flotte plakater til væggene

Det er de færreste unge, som allerede har styr på vægpynten, inden de flytter hjemmefra. Hjemme på barndomsværelset ser Bieber-plakaten måske meget godt ud, men når den pludselig fjernes fra de lyserøde vægge og bamserne, er den ofte ikke så cool at have hængende i stuen. Derfor kan du give et godt afsæt til flot indretning med stilfulde plakater, som kan pryde enhver ungdomsbolig. Du kan alternativt give et gavekort, hvis du ikke helt ved, hvad hun eller han er til. Men det er da lidt sjovere at finde et motiv selv, ik’?

Vandrerygsæk

Det fleste unge kommer på en eller anden tur før eller siden, hvor de skal bruge en vandrerygsæk. Det behøver ikke at være en seks måneders vandretur gennem Asien, men kan også bare være en uges ferie på farten i Skotland. Uanset hvad er den rigtig god at have og kan bruges igen og igen til mange forskellige formål.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *