Det er nemt at køre død i rutiner og normaliteter. Især i et forhold, der ikke længere er nyt og spændende. Spørgsmålet er dog, om man kan gøre noget for at forebygge at ende ud, hvor gnisten tabes. Svaret er helt enkelt, at ja, det kan man godt.

Gode gerninger

I den spæde første tid af et forhold, er der ikke det, man ikke gør for hinanden. Romantikken er på sit højeste, og forelskelsen vil ingen ende tage. Man kan på det tidspunkt ikke forestille sig, at denne tosomhed kommer til at blive baseret på normaliteter og rutiner. Det er dog ganske normalt, at den spænding, der er en stor del af startfasen, bliver udlignet. Det er der ingen skam ved, for det sker i takt med, at man bliver mere og mere afslappet omkring hinanden, hvilket er det smukke ved et forhold. Der hvor man skal passe på, er hvis man kommer til et punkt, hvor man ikke længere gør sig umage overfor hinanden. Hvis man betegner forholdet som en selvfølge, der ikke længere har behov for pleje. Det er tværtimod vigtigt at holde sig selv og hinanden op på at gøre en dyd ud af forholdet, så man ikke pludselig mister glæden i det. De gode, men små, daglige gerninger kan gøre underværker. Det behøver ikke være kæmpe overraskelser hver gang, men fx at komme hjem til sin kæreste med en buket blomster viser, at man værdsætter den person, man deler sit liv med.

Bevar mystikken

Selvfølgelig er det en vigtighed og en essentiel del af det at være i et forhold, at man tør være hudløs ærlig overfor hinanden, man respekterer og omfavner alle de sider, ens kæreste nu måtte rumme. Hvert forhold er bygget på forskellige værdier, så derfor er det svært at kortlægge nogle universelle elementer, der styrker et forholds holdbarhed, men for nogle forhold kan det være sundt at lægge sig op af den tilgang, der går ud på at bevare mystikken. Dermed ikke sagt, at der skal være hemmeligheder parret imellem, men der er visse ting, man godt kan undgå at vise eller fortælle. Det sker ofte, at man gror så meget sammen, at man når et punkt, hvor man opfører sig som venner, og hvor gnisten er borte. Man kan bevare mystikken ved en simpel ting som bare at have de intime øjeblikke med sig selv – forstået på den måde, at afføring, prutter, intimbarbering, lange negle osv kan være emner, der ikke er de mest omtalte. Det hele handler om balance, for selvfølgelig skal man være bevidst om, at modparten rummer disse emner.

Man kan altid tage på date

I starten af forholdet var mange af møderne højst sandsynligt i form af dates, hvor man mødtes og havde afsat tid til at investere i øjeblikket, samtalerne og stemningen. Med tiden mødes man naturligvis på mere afslappede måder, og især hvis man er flyttet sammen, omfavner man ikke madlavningen hver aften med jazz og rødvin. Man må bare ikke glemme at købe blomster til hinanden i ny og næ, og man må ikke glemme at afsætte aftenen til god mad og alenetid. Det er sundt for forholdet at gøre lidt ekstra ud af omgivelserne bare en gang imellem. Midt i hele den afslappede atmosfære kan det forny spændingen at iføre sig pænt tøj og nyde et godt måltid.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *