Skal du have en dværghamster? Måske går du og overvejer at købe et som gave til dit barn, som brændende ønsker sig et kæledyr. Det er hvert fald et af de bedste bud på et sødt og rart kæledyr som findes. Når du skal have din dværghamster, er det meget sikkert at du får brug for et godt bur. Det kan dog være svært at finde ud af hvad der det er du har brug for til din hamster, fordi der er utroligt mange forskellige bure. Her kan du læse en udførlig guide til hvordan du får købt det helt rigtige dværghamsterbur. Med et godt bur, kan du helt fra starten give din hamster et bedre liv hos dig.

De nødvendige ting – kig første på dværghamsterbure

Mange dværghamsterbure ligner hinanden. Dog er der nogle ting som du har brug for til din hamster, som du skal være helt sikker på, er der. Det er selvfølgelig ting som en madskål og en vanddispenser, men der er også mange andre vigtige ting, som du bliver nødt til at have, når du skal have en hamster i buret. En af tingene er en lille hule til hamsteren. Du kan tit købe små huse og andre ting der ligner huler i dyreforretninger. Man kunne godt tro at det bare er for hyggen skyld, at man skal have det, men det er faktisk rigtig vigtigt at hamsteren har et sted at gå hen, hvor det ikke bliver forstyrret. Det er en god ide at have noget vat et sted i buret, på den måde kan hamsteren hente vattet ind i hulen, og på den måde bygge sit eget sted at være. Når det selv bygger sit bo, vil det føle sig mere trygt der, og på den måde have det bedre i hele buret.

Sjove rør og opbygninger

Noget af det der er sjovt ved at have en hamster i modsætning til så mange andre gnavere, er at de er gode til at klatre, og også tit synes det er sjovt at gøre det. Derfor er der også mange hamsterbure der har mange forskellige platforme, med sjove rør imellem. Det er mere spændende for hamsteren at bo et sted hvor der er mere at udforske. Derfor er den også gladere for at bo i et dværghamsterbur med flere etager. Hvis du skal peppe dit bur op, kan du tit købe flere og nye plateauer, eller bytte om på dem der allerede er der. Du kan også få bure der har rør der går ud af buret, som også kan være enormt sjove for hamsteren, og ikke mindst for dit barn.

Sjovt legetøj

Det er også vigtigt at hamsteren har noget at lege med. Det er fordi det er vigtigt at det får bevæget sig. Dværghamsterbure er ikke så store, derfor er det vigtigt at der er gode legesager, sådan at hamsteren husker at bevæge sig. Det mest kendte legetøj er hamsterhjulet, og det er nok også det vigtigste. Det er ikke altid der er plads til at hamsteren kan løbe i buret, derfor er hamsterhjulet en nem måde det kan komme til at løbe på.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *