Som mand har det betydning at finde en kur, der passer ind i kalenderen. Selvom du har ambition om at gå ned i vægt, skal det ikke være forbundet med ekstra tid og mange praktiske opgaver at skabe en sund livsstilsændring.

Når du skal vælge den rette slankekur, skal du tage afsæt i, hvad der betyder mest for dig. For nogle er det hensynet til at skabe smagfulde måltider, for andre er det vigtigst at få den optimale ernæring på farten.

Match din slankekur med din livsstil

Først og fremmest er det vigtigst, at du vælger en slankekur, som passer din livsstil. Er du ophængt på jobbet store dele af dine hverdage, kan det være ideelt at vælge en kur, som baserer sig på madbarer. Den mest populære kur i denne forbindelse er NUPO. Madbarerne betegnes også som erstatningsmåltider, som er nemme og enkle at have med på farten, og de er sammensat i forhold til at give dig den korrekte og optimale ernæring til morgenmad, frokost eller aftensmad.

Du kan også vælge en juicekur, hvis du ønsker, at din kur skal være forbundet med mindst tid i køkkenet. Denne kan du med fordel bruge som en kickstart på et vægttab. Juicekuren giver dig alle de vigtige og centrale vitaminer og næringsstoffer, og den vil derudover få din krop til at udskille ophobede affaldsstoffer.

Har du en livsstil, som tillader dig at tilberede måltider hver dag, kan det være oplagt at vælge en kur såsom Low Carb High Fat, Dukan kuren eller Atkins kuren.

Fordelene ved disse er, at du får et kostprogram med ingredienslister og opskrifter, så du blot skal stå for at købe ind og lave maden.

Du skal være opmærksom på, at NUPO og juicekure er kortvarige slankekure, mens Atkins, Dukan og Low Carb High Fat kan fungere som sunde livsstilsændringer og have langvarig karakter.

Slankekur med eller uden fastedage?

Der vil være fordele og ulemper hos alle kure. Det kan være fordelagtigt at vælge NUPO kuren, da den er nem og enkel at gå til, og da den ikke kræver tid i køkkenet. Dog kan den blive ensformig efter flere dage. Vælger du en kur med kostprogram, får du masser af inspirerende måltider og opskrifter. Dog er disse kure forbundet med ekstra tid til indkøb og madlavning.

De forskellige kurer bygger på forskellige kostprincipper og tilgange i forhold til mængde og type af mad. Hvis du trives med dage, hvor du kun indtager flydende væske, kan det være ideelt at vælge en kur såsom ”5:2”. Her spiser du sund og varieret mad i 5 dage om ugen, mens du faster i de resterende 2 dage.

Dette kan være attraktivt for mange mænd, da det er muligt i høj grad at videreføre den livsstil, du kom fra. Dog skal du være opmærksom på, at vælger du en kur med fastedage, skal du begrænse dine fysiske aktiviteter på disse dage. Den bedste kur finder du, når du sammenligner dine forskellige muligheder.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *