At have gæld kan give utroligt meget stress for et individ og så meget stress er ikke godt for os. Det kan på kort sigt negativt påvirke vores humør og på længere sigt kan det endda gå hen og påvirke vores fysisk helbred. Det er derfor vigtigt, at man gør sit bedste for at blive gældfri så hurtigt som muligt. Men hvordan gør man lige det?

Her kan du læse mere om hvordan man bliver gældfri så hurtigt som muligt blandt andet ved at lægge sig en detaljeret plan og ved at benytte samlelån.

Lav en plan

Det kan være fristende blot at lukke øjnene og af og til betale af på gælden, når man lige kommer i tanke om det. Men det er ikke vejen frem. Hvis man virkelig vil gøre noget ved sin gæld, så kan man ikke gå ind til jobbet med øjnene lukket. Man er i stedet for nødt til at konfrontere problem direkte og lægge sig en strategisk plan for præcis hvordan man har tænkt sig at betale af på sin gæld.

Der er to generelle planer du kan vælge, når det kommer til at betale af på din gæld; du kan enten starte med at betale af på det mindste lån, indtil dette er ude af verdenen. Den glæde du vil føle ved at komme af med lånet vil give dig mere energi til at komme i gang med de andre, indtil du sidst ender med at tackle det helt store lån.

Omvendt kan du også tage dig af det helt store lån til at starte med og efter det er ude af verdenen, så bliver de andre mindre lån utroligt nemme at konfrontere. Hvilken plan du vælger, kommer meget an på hvilken strategi der tiltaler dig mest og dit generelle temperament, når det kommer til pengesager.

Benyt et samlelån

En tredje strategi, som du kan vælge, når det kommer til at blive gældfri, er, at du kan tage dig et samlelån. Hvis det er utroligt uoverskueligt for dig, at du har flere forskellige lån ved mange forskellige låneudbydere, så kan det give en del lettelse og et klarere overblik, når du benytter dig af et samlelån. Med et samlelån samler du netop al din gæld ét sted og det er dermed nemmere for nogle mennesker at overskue.

Når du benytter dig af et samlelån, kan det endda være at du ender med at få en bedre rente af din gæld også. Hvis du for eksempel har fået taget dig nogle lån, som er utroligt høje i deres renteprocent, så er det ofte svært at komme af med disse lån igen, fordi der kontinuerligt hopper sig flere og flere renter ovenpå. Din gæld kan dermed hurtigt vokse sig større og ende med at løbe helt væk fra dig.

Med et samlelån kan du se bort fra planerne, der blev skrevet om foroven. I stedet for har du ét enkelt sted, hvor du skal rente dine afbetalinger hen. Og dette kan gøre tingene en del nemmere at konfrontere.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *