El-løbehjul bliver mere og mere populære som transportmiddel, specielt i de store byer. I mange større byer er det også meget populært at leje el-løbehjul, sådan at man nemt kan komme rundt og se alle turistattraktionerne.

Regler omkring el-løbehjul

Det er faktisk ret nyt at de elektriske løbehjul er lovlige på de danske cykelstier. Vi skal ikke længere tilbage end den 1 januar 2019. Det vil altså sige at du nu kan bruge dit el-løbehjul på alle cykelstier i Danmark. Der har længe været diskussion omkring disse elektriske løbehjul, og hvorvidt de skulle være lovlige på cykelstierne, da de af nogle blev betragtet som det samme som en knallert, men disse diskussioner fik heldigvis det udfald at el-løbehjulet blev lovligt. Dette betyder også, at vi helt sikkert kommer til at se endnu flere el-løbehjul i bybilledet.

Sikkerhed i trafikken

Der er selvfølgelig regler omkring el-løbehjul, som der er med alle fartøjer med motor sådan at alle kan færdes sikkert i trafikken. Reglerne ved el-løbehjul minder meget om reglerne ved eksempelvis eldrevne skateboards eller segways. Her er topfarten 20 km/t, og det gælder også ved el-løbehjul. Samtidig siger reglerne også at indtil du er fyldt 16 år, skal du køre med hjelm når du kører på løbehjulet. Det anbefales dog at du fortsætter med at køre med hjelm, efter du fylder 16, da hjelmen kan redde dig fra alvorlige hovedskader hvis du skulle falde eller komme ud for en anden ulykke på dit el-løbehjul.

El-løbehjulet skal også, så vidt det er muligt, altid køre på cykelstierne. Der skal være installeret både for og baglys og en ringeklokke på løbehjulet.

Fordele ved et el-løbehjul

Der er rigtig mange fordele ved et el-løbehjul, og det er nok også derfor at man ser en tendens til flere og flere af dem rundt omkring i verden.

Der udledes ikke noget CO2 når man bruger løbehjulet, selvom der er en motor på. De er nemlig 100% eldrevne og derfor CO2 neutrale. Når vi bor i byen er der ofte mange ting vi gerne vil nå, hvor der lige er lidt for langt til at gå eller cykle. Vi ender derfor ofte med at tage bilen eller bussen. Selvom busser er mere CO2 venlige end biler, fordi de transporterer flere, ja så udleder de jo stadig CO2. El-løbehjulet er den hurtige, effektive og CO2 neutrale løsning, hvor du kan du komme hurtigt og sikkert igennem trafikken, til og fra skole, arbejde, hobbyer og så videre, mens du undgår at udlede CO2, som du ville hvis du tog bilen eller knallerten.

Sådan finder du det rigtige elektriske løbehjul

Der er forskellige ting du skal overveje når du skal vælge dit kommende el-løbehjul, sådan at du vil få mest muligt ud af dit køb.

Dæk

Du skal for det første overveje hvor du primært kommer til at bruge løbehjulet. Er det på etablerede cykelstier til og fra skole og arbejde, eller vil du måske hellere bruge det på skovstier, i parker og så videre. Dette hjælper dig til at finde ud af hvilke type dæk dit el-løbehjul skal have. Du kan sammenligne det med om du køber en bycykel eller en mountainbike cykel. Dækkene er af forskellige tykkelse og har forskelligt greb til underlaget.  Det er derfor vigtigt at dit el-løbehjul har dæk der passer til det terræn du oftest vil bruge det på.

Højde indstilling og vægt

En anden vigtig ting du skal være opmærksom på, er at købe et el-løbehjul der kan indstilles i højden. Det kan give rygproblemer at køre på et løbehjul der enten er for højt eller for lavt. Hvis løbehjulet kan indstilles, kan du derfor finde en højde der er helt perfekt til dig. Derudover skal du tjekke op på hvor stor vægt der må være på løbehjulet. Du skal både se på hvad du selv vejer og hvad andre der skal bruge løbehjulet vejer. Samtidig kan du også med fordel plusse din egen vægt med vægten fra eksempelvis en skoletaske hvis du skal bruge el-løbehjulet på vej til skole.

Køb af el-løbehjul

Prisen på dit el-løbehjul afhænger af mange forskellige ting. En af de ting der giver den største forskel i prisen er hvorvidt løbehjulet nemt kan pakkes sammen og pakkes ud. Nogle af de mest populære løbehjul kan nemlig slås sammen meget hurtigt og nemt, sådan at de ikke fylder i hjemmet. Andre ting der spiller ind er dæktype, indstillingsmuligheder og materiale. Priserne på el-løbehjul ligger typisk mellem 1000 og 5000 kroner. Det er helt sikkert muligt både at finde billigere og dyrere modeller, men dette er den typiske pris.

Lån penge til dit el-løbehjul

Hvis du gerne vil investere i et el-løbehjul, og du går op i at det gerne må være et rigtig godt løbehjul, skal du have penge op af lommen.

Hvis du ikke lige har pengene på din konto til at købe el-løbehjulet, kan du vælge at optage et lille lån sådan at du kan købe det. Lånet behøver heldigvis ikke at være super højt, og det giver dig muligheden for at betale af på dit løbehjul hen over flere måneder, i stedet for at du skal vente med at få dit løbehjul fordi du skal spare op.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *