Gab, du bliver allerede lidt søvnig af at læse overskriften. Du har da virkelig ikke tid til at læse avis. Du abonnerer ikke på nogle og gratisavisen er blot irriterende fylde i din postkasse uge efter uge. Nej, der er virkelig ikke noget for dig. Men det burde det måske være. Læs med her og finde ud af, hvorfor du helt klart bør læse aviser.

Gratis nyheder i stedet for en hel avis?

Når man er på farten, kan det være fristende blot at læse de hurtige nyhedsoversigter. Så er man i hvert fald opdateret på, hvad det sker ude i verden. Med sociale medier og de mange nyhedsmedier der eksisterer i dag, er der rig mulighed for dette. Dilemmaet er, at vi kun læser oversigterne. De hurtige tekster. Det giver naturligvis sig selv, at nyheder serveret på nettet nødvendigvis må være korte og aktuelle. Det er en skam, for det fratager os muligheden for at gå i dybden med nyhederne. Det er her avisen har sin force. Aviserne har dygtige journalister ansat, som giver os grundigt researchede baggrundshistorier, som fortæller os mere end blot en fængende overskrift. Og husk, at så længe der er nogle, der gider betale for at læse nyheder, er vi sikret spændende og uafhængige artikler fra hele kloden også i fremtiden.

Netavis eller papiravis?

Lad os lige slå det fast. At læse avis betyder ikke, at du skal sidde og fumle med et kæmpe papirskrummel over morgenmaden. Du kan læse alle aviser på nettet i dag og få dem direkte ned på din telefon. Men faktisk peger meget forskning på, at vi bedre husker det, vi læser, når vi læser det på papir, end når vi læser det på skærmen.

Find de rigtige avisabonnementer

Avisabonnementer kommer i alle typer og prisklasser. Når du tegner et avisabonnement, på en papir- eller netavis, slipper du for reklamer og andre elementer, der kan forstyrre din avislæsning. Et par avisabonnementer giver dig altså mulighed for at gå i dybden med nyhederne. Du kan finde aviser som primært henvender sig til erhvervsliv eller aviser, hvor kultur og religion er i højsædet. Mange aviser er landsdækkende, men du kan også finde aviser, som er geografisk funderet i en specifik region. I dag behøver du fx ikke bo i Viborg for at læse Viborg Folkeblad, da den findes som e-avis. Det er helt klart en fordel for dig, der pendler på job over kommune- og regionsgrænser og har brug for at følge med i lokalpolitik eller i det lokale erhvervsliv. Er du stadig ikke overbevist om, at du skal have et avisabonnement? Du kan da godt bare læse dine nyheder på nettet. Men faktisk er der evidens for, at de der kun læser deres nyheder på nettet og sociale medier, har en tendens til kun at læse om emner, der i forvejen interesserer dem eller tekster af skribenter, de godt kan lide. Folk der abonnerer på en avis, læser derimod oftere hele avisen fra ende til anden og får derved mange flere nye indtryk.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *