Hvis du tænker over noget du kan lave der ikke involverer elektriske aggregater, og som giver ro og balance i en form for zen-agtig atmosfære, så kan du overveje at kaste dig over at strikke, det kan give dig noget stress-fri tid til at tænke over alle mulige ting.

Det kan måske endda give dig lige præcis det projekt, du skal bruge for at holde dig i gang hen over vinteren, og det der kommer ud af det kan i virkeligheden sagtens bruges til noget praktisk.

Inden du går i gang med at strikke skal du huske nogle ting

Inden processen starter, så skal du sikre dig at du har de materialer der skal til, og selv om det kan lade sig gøre at komme i gang med relativt få ting, så er der alligevel nogle andre sager det er rart at have inden for rækkevidde – hvis nu du pludselig skal bruge det, det svarer lidt til salt og peber i et køkken.

En af de ting der siger sig selv er selve strikkepindene, og hvad angår selve størrelsen, så skal de gerne være 4-6 mm, en større strikkepind vil gøre at du hurtigere vil opleve resultater, så du får en succesoplevelse hurtigt.

Så er der garnet, hvor det normalt fremgår af selve opskriften hvilket garn du skal bruge, hvor tykt det skal være og det specifikke materiale det skal være lavet af. Hvis du er helt ny kan det være en god strategi at starte med rent bomuldsgarn, i og med at det er det mest behagelige at arbejde med, der er så også den sidegevinst at du kan vaske det ved 60 grader, hvilket er brugbart hvis du laver vaskeklude eller forskellige typer af klude til køkkenbrug.

Du skal med al sandsynlighed bruge en stoppenål, den bruges når du skal sy sømme eller det er nødvendigt at hæfte ender, det er sådan en lille javertus der har en ekstra afrundet spids, hvor formålet er at hindre at den stikker igennem garnet.

Hvad er den bedste metode at starte med som grøn i faget?

Du kan finde masser af strikkeopskrifter på nettet, og mange af disse vil normalt være frembragt af dygtige og erfarne strikkere, og fra starten kan det være svært at give en fyldestgørende beskrivelse af hvordan man gør, derfor kan det også være en idé at søge videoer der viser hvordan du gør i praksis.

Strik som gaver

En af de gode ting ved strik er, at du kan give det som gave. Du skal dog være opmærksom på, hvem du giver det til. Det er ikke alle, som går rundt og drømmer om strik hverdag.

Der er heldigvis mange andre alternativer til gaver. Du kan for eksempel give en klassisk gave som et ur. Der findes gode ure fra Pilgrim for eksempel. Der kan man finde et flot ur til en god pris. Et ur behøver slet ikke at koste flere tusind kroner, når det gives som gave.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *