Har du gener, der er forårsaget af forkort tandstilling? Det kan være hovedpine eller spændinger, der er forårsaget af, at man bider forkert sammen. Eller drømmer du bare om at få det perfekte tandpastasmil, hvor tænderne sidder som perler på en snor? For rigtig mange mennesker har tænderne og dermed smilet stor betydning for både selvværd og trivsel. Er man flov over sit smil, kan man nemt komme til at putte sig eller afholde sig fra sociale arrangementer. Der findes dog en behandling, der på kort tid og uden gener kan rette op de skæve tænder, så du kan få selvtilliden tilbage med et flot smil. Behandlingen hedder Invisalign og foretages af professionelle tandlæger med ekspertise i netop Invisalign. Du kan se mere om Invisalign hos Tandlægerne ved Storkespringvandet.

Diskret og nærmest usynlig tandregulering

Invisalign behandling er den nemme, usynlige og bekvemme måde at få rettet op på de skæve tænder. Det kan derfor slet ikke sammenlignes med den traditionelle tandregulering, som foregår ved hjælp af de såkaldte togskinner. Invisalign behandling er for dig, der gerne vil opnå et perfekt smil, uden at skulle lægge ret meget mærke til behandlingen i dagligdagen.

Fordelene ved tandregulering gennem Invisalign behandling er:

  • Diskret og nærmest usynlig bøjle
  • Du står selv for at skifte skinner, i stedet for at skulle bruge tid på at tage til tandlæge hver gang
  • Skånsom behandling i små etaper og deraf ingen smerter
  • En billig løsning
  • Du kan se et eksempel på det færdige resultat inden behandlingen påbegyndes

Behandlingen foregår ved hjælp af en gennemsigtig skinne, som er tilpasset netop dine tænder. Det er dermed en skinne, som man ikke lægger mærke til, at du har på. Tilpasningen justeres gennem flere trin. Først og fremmest skal du gennemgå en undersøgelse for at finde ud af, om Invisalign kan gøre en forskel for dig. Det er nemlig ikke alt, en Invisalign skinne kan ændre på.

Sådan forberedes du til behandling med en Invisalign skinne

Når dine tænder er blevet tjekket, bliver der taget røntgenbilleder og aftryk af tandsættet. Disse sendes til USA, der er specialister i den teknologi, der ligger bag Invisalign behandlingen. Sammen med en nøje udarbejdet plan for netop dig, producerer og tilrettelægges det antal skinner, du skal bruge for at opnå det ønskede resultat.

En skinne skal bæres i 15 dage, hvorefter du skifter til den næste i rækken. Ved denne metode kan skinnerne langsomt skubbe tænderne ind på den ønskede plads. Da dette gøres i meget små etaper og over tid, vil du ikke opleve smerter på samme måde, som man gør ved de traditionelle bøjler, som strammes med større interval. På grund af den skånsomme justering vil du derfor ikke opleve gener i form af ømme tænder.

Det er op til did selv at sørge for at skifte skinnen ud hver 15. dag. Den skal bæres hele tiden, på nær når du børster tænder og når du spiser. Varigheden af forløbet varierer fra person til person. Behandlingen strækker sig dog typisk over 9 til 15 måneder. Din behandling bliver fulgt op af en tandlæge ca. hver 6. uge for at sikre, at alt forløber korrekt.

Inden du påbegynder behandlingen, vil du få forevist en 3D udgave af dit tandsæt, som det vil se ud efter behandlingen. Du kan derfor inden behandlingen påbegyndes vurdere, om du ønsker denne på baggrund af det synlige resultat, behandlingen vil medføre.

Tandregulering gennem Invisalign behandling er perfekt for dig, der ønsker at få et pænere smil, men som ikke ønsker at gå rundt med en synlig bøjle. Det er perfekt for dig, der ønsker en nem behandling, der heller ikke oster ret mange penge.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *