Vi bruger utrolig meget tid i vores seng. Det er her vi lægger os ned og sover, og hvis sengen er ukomfortabel, kan vi risikere at sove dårligt. Og dårlig søvn medfører ofte en dårlig eller langsom dag. Derfor er det vigtigt at have en seng, der passer lige netop til dig.

Med en kontinentalseng, kan du få en seng, der kan tilpasses i flere lag, og derfor få det præcis som du gerne vil have det.

En højere seng med flere fordele

En kontinentalseng er en seng, der er sammensat af flere lag, det vil sige en seng bestående af boksmadras, springmadras og en topmadras. De fleste standardsenge er bare af en ramme med en madras på. Derfor kan du altså tilpasse flere lag af sengen, for at få præcis den rette seng til dig.

Fordi den består af så mange lag, bliver en kontinentalseng som udgangspunkt højere end en almindelig seng. Det kan være en fordel for mennesker med dårlig ryg eller ældre, fordi den er nemmere at komme op i og ud af igen. Man vænner sig hurtigt til det, og når det først er sket, vil du aldrig gå tilbage til en almindelig seng.

En anden fordel ved en kontinentalseng er, at du ikke ligger på lamelbund, hvilket man som regel gør på en almindelig seng. Lameller kan være hårde at ligge på, så du kan blive stiv i ryggen. Nogle har brug for denne hårdhed, men det kan opnås med en madras i stedet.

Nu hvor sengen fylder meget, bør du ikke gå på kompromis med udseendet. Selve madrasserne kan du få i et hav af forskellige farver og materiale. Benene kommer ofte i træ eller metal, der også kan tilpasses efter form, udseende, længe og mere. Hvis du har svært ved at vælge farve, passer sort, hvid eller grå ind i de fleste hjem.

Vælg rigtigt fra start

Alt efter hvor meget du vejer og hvor høj du er, kan du have brug for en fastere madras. Som udgangspunkt skal du vælge en madras med multipocket fjedre, hvis du vejer over 100 kg, da det giver dig bedre støtte.

Der findes flere typer af fjedre, så spørg din specialist om råd.

Hvis du har rygskader, bør du dog også have det i mente. For at hjælpe dette, kan du få en madras med komfortzone. Det vil sige, at den støtter bedre visse steder end andre, og på den måde beskytter du din ryg.

En anden måde at beskytte ryggen på er at vælge en madras af memory foam. Dette materiale former sig efter din krop, så den støtter lige netop hvor du har brug for det. Hvis du dog er allergisk overfor støv eller døjer med astma, kan en latexmadras være en løsning. Denne er tilmed åndbar, og fører varme og fugt væk fra kroppen, så du kan sove uforstyrret.
De fleste sengespecialister lader dig prøve din seng i et par måneder, så du kan finde ud af, om det er den rette seng for dig.

Lån penge til drømmesengen

Hvis du skal have en rigtig seng, er det desværre ikke kun et par håndører, der skal til. Ofte kan man komme op i flere tusinde kroner, og det er ikke alle, der har mulighed for at betale det her og nu. Derfor kan det være en mulighed at låne pengene, og afbetale over nogle måneder.

Du skal være bare fyldt 18 år, have en ren straffeattest og være dansk statsborger. Som regel skal du også være udenfor RKI, men det kan lade sig gøre at låne penge alligevel. Grunden til dette, er så kreditoren kan sikre sig, at du rent faktisk kan betale pengene tilbage.

Som regel er det en god idé at snakke med flere kreditorer, da de kan give dig forskellige tilbud. Og hvis du er god til at forhandle, kan du ofte få en lavere rente. For jo højere renten er, jo dyrere bliver det at have lånet. Hvis du kan betale det, bør du også sigte efter en lavere løbeperiode, da det betyder, at du skal betale lånet hurtigere af, og dermed betale mindre i rente.

find din drømmeseng i dag. Den er ikke længere end et lån væk.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *