Luftpistoler er for dig der enten har gået til skydning rigtig længe, eller som blot lige har opdaget denne nye passion. Kort sagt er luftpistoler til alle aldre, både unge og gamle. Man skal dog være fyldt 18 år for at kunne købe et luftgevær.

Det er for mange en rigtig drengerøv at få lov til at komme ud og skyde med pistol. Vil man gerne skyde med et rigtigt våben og ud på jagt, kræver det dog både jagttegn, tilladelse fra politiet og meget mere.

Køber du en luftpistol under 4,5 mm kaliber, kan du købe helt uden behov for polititilladelse eller jagttegn. På den måde kan du altså hurtigt få din pistol mellem hænderne, og få øvet dig i at skyde mod dåser eller hjemmelavede målskiver.

Fed gadget, men husk nu sikkerheden

Som med alle andre former for skydevåben, er sikkerheden en kæmpe vigtighed, når det kommer til luftpistoler. Køb af en luftpistol er på eget ansvar, så det er derfor også dit eget ansvar at du håndterer din luftpistol med respekt.

Når du vil skyde med luftpistol, er det vigtigt at du aldrig retter pistolen mod et menneske eller dig selv. Selv hvis du tænker; ”Men det er jo bare for sjov”, så ændre det ikke på at der altid vil være en risiko for at noget kunne gå galt. En måde at undgå dette på, er også ved altid at håndtere luftpistolen som om den var ladt, så skulle det ske at den ret faktisk var ladt, selvom du troede den ikke var, så tager du stadig de nødvendige forbehold.

Luftpistoler, hvis du har børn i hjemmet

Har du børn i hjemmet og vil du alligevel gerne ud og lege med din luftpistol, så er det endnu vigtigere at du har sikkerheden i højsædet. Børn er nogle pilfingre, og opbevare du ikke ammunition og våben hver for sig, er der altid en risiko for at barnet finder ud af, at man kan sætte de to ting sammen. Det virker måske usandsynligt, men hellere mindske risikoen for at det skulle ske.

Du kan eventuelt også opbevare din ammunition og dit luftvåben et sted der er utilgængeligt for andre, som fx et aflåst skab, en aflåst skuffe el.lign.

Det handler også om din egen sikkerhed

Når du har en luftpistol i hjemmet, handler det ikke kun om at sikre sig, at andre mennesker er sikre. Det handler ligeså meget om at du holder dig selv sikker, når du håndterer dit luftvåben. En af de vigtigste regler er nok at altid huske skydebriller når du skyder.

Efterse dit våben inden du skal til at bruge det. På den måde undgår du ulykker, hvor du affyrer et våben du ikke har opdaget, er beskadiget.

Ingen af de ovenstående sikkerhedstips tager særlig lang tid, men disse enkle forbehold kan gøre en kæmpe ændring, skulle noget nu engang gå galt. At skyde med luftpistol skal selvfølgelig være sjovt, men det ændre ikke på at der er tale om et våben, er sikkerheden derfor skal tages seriøst.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *