Psykoterapi bliver mere og mere populært. Det er de seneste 10 år kommet mere frem i offentlighedens søgelys. Det er ligeledes blevet mere og mere anerkendt som terapiform. Men hvornår skal du gå til en psykoterapeut? Dette er et godt spørgsmål. De fleste ville nemlig tænke, at du skal tage af sted, hvis du er er psykisk syg. Det er imidlertid både gavnligt for dig, der kæmper med psykiske udfordringer, og dig, der blot har brug for at få lettet sindet. Du behøver altså ikke at være syg. Læs mere om psykoterapi her.

Psykoterapi letter sindet

Psykoterapi foregår ofte ved en samtale mellem dig og din psykoterapeut. En psykoterapeut har typisk taget en deltidsuddannelse i psykoterapi. Denne uddannelse har, i modsætning til universitetsuddannelsen psykologi, også et forløb, hvor den studerende selv arbejder sig gennem sine egne udfordringer. Når du sidder med en psykoterapeut, er du altså sikker på, at vedkommende ikke blot har studeret en bog.

Ved samtalen er formålet at få dig i kontakt med dine følelser. Derudover er målet at få dig til at forstå dine tankemønstre. Det er nemlig den eneste måde, hvorpå du bliver i stand til at arbejde med dig selv. Hvis ikke du forstår, hvordan du fungerer, kan du ikke ændre noget. Det er altså helt essentielt, at du er ærlig, åben og klar til at arbejde med dig selv, når du tager til en psykoterapeut.

Derfor er psykoterapi en god ide

Som skrevet tidligere, behøver du ikke at være syg, for at gå til en psykoterapeut. Der kan være mange årsager til, at du ønsker at opsøge hjælp. Måske er du gået igennem en hård skilsmisse. Måske går du igennem en hård eksistentiel krise. Måske er du gået ned med stress. Måske har du bare brug for at have en professionel og objektiv person i dit liv, du kan snakke med.

Der kan være masser af årsager til at ville snakke med en psykoterapeut. Intet problem er for stort eller for lille. Så længe du har et ønske om og en vilje til at ændre din situation, så er psykoterapien det rigtige sted at søge hen.

Det kan være skræmmende for nogen at åbne sig op. Specielt mænd har udfordringer med at være ærlige omkring deres inderste følelser. Hvis dette er skræmmende, er psykoterapien også et fremragende sted, at udforske, udvikle og åbne sig selv.

Psykoterapi i København og mange andre muligheder

Psykoterapi er muligt mange steder. Psykoterapi København og over hele landet, findes der klinikker, hvor du kan booke en tid. Netop fordi det er blevet så anerkendt, som det er, skal du ikke kører langt til den nærmeste klinik. Specielt psykoterapi København er meget populært.

Selvom psykoterapeuter ikke nødvendigvis har en universitetsuddannelse bag sig, er det vigtigt at huske, at dette ikke gør dem dårligere at tale med. Samtale er en kunst. Tillid er en kunst. De mennesker, der besidder disse evner, er til hver en tid bedre stillet, end dem, der har brugt hele deres liv med næsen nede i en bog.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *