Hvis du oplever problemer med dit køleskab, så er det ikke sikkert, at du behøves at købe et ny eller sende det gamle til reparation med det samme. Der er faktisk mange reparationer, man sagtens selv kan foretage, hvis man bare har det rette værktøj og en smule forstand på det. I denne artikel kan du blive lidt klogere på, hvad du selv kan reparere på dit køleskab, og hvordan du bærer dig ad med det.

Hvad kan man selv reparere?

Det er ikke alle dele i et køleskab, der er lige nemme at reparere sig. I alle køleskabe er der 4 kredsløb, og de kan adskilles, så det er nemmere at forstå, hvordan et køleskab fungerer, og hvilke reparationer, man selv kan foretage sig. Når du skal i gang med at reparere dit køleskab, så er der nogle redskaber, som det er vigtigt, du har. Du skal f.eks. sørge for at have en momentnøgle. Du kan finde en momentnøgle på momentnoegle.dk, og du vil ikke fortryde det. Momentnøglen er nemlig helt essentiel i mange tilfælde.

Køleskabets kølesystem

Det kommer nok ikke som nogen stor overraskelse, at et køleskab er installeret med et kølesystem. Det kan være, at det er dette, der ikke fungerer på dit køleskab, hvis det f.eks. er temperaturen, der er noget galt med. Dette er dog en af de reparationer, man siger, at der er sværest at lave selv, så i dette tilfælde kan det godt være, at du skal ringe efter assistance.

Kan det være termoreguleringssystemet?

I ethvert køleskab finder du også det, der kaldes for et termoreguleringssystem, hvilket også er sit eget kredsløb. Når der opstår fejl i et køleskab, så er det ofte her, at skaden er sket. Dette er en reparation, det godt kan lade sig gøre at lave selv, men det kan godt kræve, at man har en smule erfaring med det, eller at man er lidt fiks på fingrene. Udfordringen er også ofte, at det kan være selv skal at anskaffe de dele, der skal skiftes ud. Det skal ofte specialbestilles et sted online, og så kan du også godt forvente, at der går noget tid, før delene kommer frem til dig.

Det mekaniske system

Hvis det er køleskabets mekaniske system, den er gal med, så er der en god chance for, at du selv kan reparere skaden. I det mekaniske system finder du blandt andet dæksler, ophæng, kompresser og så videre. Når det er her, der sker en fejlslutning, så er det oftest let at fikse. Man skal nemlig for det meste bare justere døren, fastgøre hylderne eller noget i den retning, som selv den mest uerfarne kan finde ud af.

El-systemet

Det kan også være, at det er køleskabets el-system, der er noget i vejen med. El-system udgøres af et elektrisk kredsløb, som sikrer, at der er gang i driften i køleskabet. Det er ikke helt nemt at skifte noget i el-systemet, men hvis du har tidligere erfaring med at reparere køleskabe, så kan det sagtens være, at du kan finde ud af det. Det kan være, at der er noget, som skal skiftes ud.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *