Sidder du tit derhjemme og arbejder? Eller måske kunne du godt bare tænke dig dit eget rum, dedikeret kun til dine computersager, såsom at spille videospil eller når du bruger computeren. Så burde du have dit eget hjemmekontor. Og hvis du vil gøre det endnu federe, så design det selv, så det har et præg af dig over sig.

De smarteste planlægger forud

Det første trin man kan tage, er at lægge en plan. Start med at tegne dit rum op. Enten en simpel tegning på et stykke papir eller brug computeren. Bagefter så begynd at fylde de ting ind, som du tænker der skal være. Man har selvfølgelig fuld frihed til at proppe alt det man kan have lyst ind, men for alle kontorer skal der i hvert fald være et skrivebord. Det er et fint sted at starte.

Så skal man tænke på hvordan man vil have skrivebordet, hvor skal det stå, hvilken retning skal det pege og hvor skal resten stå i forhold til det.

Det vigtigste man skal overveje, er hvilken retning bordet peger, i forhold til døren. Hvis der er andre i huset, som kunne gå ind i rummet når som helst, så er det vigtigt at man tager vare på dette. Hvis man har sit eget private hjemmekontor, så er et jo vigtigt at man har en vis grad af privatliv. Så kunne det være en ide, at man placerede stolen til skrivebordet imod døren, så man kan se når der er nogle, som kommer ind og hvem det er. Så kan dem, som kommer ind, heller ikke med det samme se hvad det var du kiggede på skærmen. Til gengæld mister man dog lidt plads, ved ikke at placere bordet op ad væggen, eller det kan gøre det bøvlet at gå rundt om i rummet.

Behag til de lange timer foran skærmen

Til skrivebordet skal man selvfølgelig have en stol. Her er det specielt vigtigt at man har fokus på stolens kvalitet. Afhængig af hvad man har planer om at bruge til hjemmekontor til, kan man ende op med at sidde foran skærmen i mange timer. Så skal man tænke på sin ryg og investere i en stol, som giver tilpas med støtte til din ryg og krop, så det ikke skader dig i fremtiden at sidde så meget på en stol.

Dog skal man være opmærksom på, at jo bedre kvalitet af stol, jo dyrere bliver den. Her skal man finde balancen mellem hvor mange penge man kan tillade sig at bruge på en stol og hvor lang tid man ender med at sidde på den. Hvis dit budget er en kende stramt, så kan det også betale sig at tage jævnlige pauser, hvis man sidder lang tid på stolen. Eller man kunne overveje helt at droppe stolen og så bare stå foran bordet hele tiden. Det er sundere for dig. Men det er så vigtigt at man investerer i et bord, som passer til din højde eller kan løftes.

Gør dig selv den tjeneste og invester i det bedste udstyr i dag

Det sidste som alle hjemmekontorer skal have, er en ordentlig computer og en skærm. Afhængig af hvad og hvor meget man skal bruge sin computer, så kan man finde en masse ganske billige computere derude. Hvis det er til sit arbejde, man skal bruge pc’en, kunne det også være en god ide blot at investere i en bærbar, så man kan tage pc’en med på arbejde. Det kan også være at man skal bruge den til at game og i så fald, så ved man nok allerede nok om computere og har ikke behov for hjælp fra en artikel omkring hjemmekontors indretning. Man skal blot vide at udvalget er stort og man kan finde sig nogle gode priser derude, så længe man er villig til at lede.

Hvis man ikke går med en bærbar, men med en stationær i stedet, så er det næste man skal have, en skærm. Lidt de samme kriterier som før gælder her. Ens valg bør afhænge af hvad man skal bruge computeren til. Hvis det blot er arbejde, så bør man investere i en billig model, som får arbejdet gjort, der er intet behov for at gå dybere i detaljer med kvalitet her.

Men hvis det nu er gaming, man skal bruge skærmen til, så skal man vide, at der findes nogle vilde ideer til set-ups derude. Man kan få sig en skærm med en smule fordrejning, så man har samme afstand til alle siderne af skærmen. Man kan også købe flere skærme, som man så kan sætte sammen, så man får en større skærm ud af det. Så kan man også få skærme med bedre og sundere lys for dine øjne, hvis du skal ende med at kigge på den i lang tid ad gangen.

Finansiering af hjemmekontoret

Der findes mange muligheder derude og man skal endelig gå på internettet efter lidt inspiration. Dog kræver det selvfølgelig også er budget at få råd til det hele, hvis man gerne vil have et hjemmekontor, hvor der ikke er sparet på noget. Og det er netop dumt at gå på kompromis med godt udstyr som fx kontorstol, skrivebord mv., især ift. ergonomien, som er yderst vigtig at gå op i, så du ikke på sigt ødelægger din krop ved mange timers stillesiddende arbejde. Men hvordan får man råd til alt det, hvis pengene ikke er der til start?

Man benytter sig her af online lån. Det er for mange en god løsning, især hvis det er lidt akut eller man lige mangler de sidste penge. Online lån kan dermed sagtens være en løsning for at finansiere hjemmekontoret. Dog skal man gøre det med omtanke og ikke bare låne for at låne. Man skal have en plan for lånet ift. tilbagebetaling og sikre sig, at man ikke får lavet kviklån på kviklån uden at kunne betale tilbage.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *