Vi går alle og har nogle ting, som vi bare må eje, men tilsyneladende er helt udenfor vores budget. I mange tilfælde er det blot et spørgsmål om at skabe huller i økonomien og være opmærksom på de tilbud, der rør sig på markedet, før vores drøm kan blive til virkelighed. Det behøver ikke at være et spørgsmål om held. Du kan vise overskud ved at have styr på dine budgetter.

Budgettér

Du bør begynde med at tage udgangspunkt i din nuværende økonomi, herunder dine månedlige indtægter og udgifter. Hvis du ikke allerede har et overslag over, hvordan dine udgifter fordeler sig mellem forskellige kategorier, så brug nogle minutter på at regne det sammen med udgangspunkt i de sidste par måneder. Du bliver måske overrasket af at opdage, hvor mange penge, der går til diverse løse udgifter hver måned. Her kan du med fordel spørge dig selv, om der er områder, hvor du kan minimere udgifterne. Hvis svaret er ja, kan du så revidere dit fremtidige budget med henblik på at få et større råderum til din opsparing.

Lav en opsparingskonto

Noget så simpelt som at tildele en særskilt opsparingskonto til det, du sparer sammen til, gør det økonomiske aspekt langt mere håndgribeligt og overskueligt. Opsparingen smelter ikke sammen med dit daglige forbrug, og dermed har du altid et klart billede af, hvor meget du har til rådighed til at gøre dit køb. Dette giver personligt overskud, og du kan roligt bruge din tid på selve jagten efter det gode køb, i stedet for at bekymre dig om økonomien.

Sæt et loft og gå på jagt

Med udgangspunkt i dit budget er det næste, du bør gøre at sætte et konkret beløb som dit absolutte maksimumbeløb til købet. Med dette indgår du en pagt med dig selv om, hvad der er ansvarligt at bruge for dig. Dette kan være med til at dæmpe en del nervøsitet forbundet med at lede efter din drømmeting, især hvis du fx tager på auktioner.

Derudover hjælper det at bruge dit netværk til det yderste. Fortæl familie og venner om din søgen, og så kan det være de pludselig henvender sig til dig med en kontakt eller et tilbudsopslag.

Lån penge

Det kan i visse scenarier svare sig at tage et lån for at få råd til din drømmeting. Her er der mange veje at gå, alt efter beløbets størrelse, men det afgørende er, at du tager udgangspunkt i det budget, du har lavet, og derefter undersøger markedet med de forskellige lånudbydere, der kan matche dit behov. Lån penge, men husk at gøre det forsvarligt.

De fleste banker tilbyder fx mindre lån til privatforbrug, men her skal du typisk redegøre grundigt for, hvad lånet skal bruges til, og hvordan du betaler lånet tilbage. Tager du derimod et kviklån, er ansøgningsprocessen kortere og nemmere, men renterne er ofte ikke særlig konkurrencedygtige i sammenligning med bankerne. Hvis du er på udkig efter nye varer, kan du også undersøge, hvilke finansieringsmuligheder den pågældende forhandler tilbyder, og hvordan renterne ser ud. Lån penge online er meget populært, og du kan ofte finde nogle gode lette lån.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *