Sko til herrer findes i dag i et væld af forskellige farver, stile og materialer. Sådan har det imidlertid ikke været. I gamle dage var detaljerigdommen nemlig langt større ved damesko, mens mændene stort set gik med ens sko.

De dage er dog ovre nu, og det betyder, at herresko bør være en vigtig del af enhver voksen mands garderobe. For eksempel bør man stoppe med at tænke, at det er tøset, hvis man har meget mere end to par sko derhjemme på skohylden. For det første er det slet ikke retvisende, og for det andet lægger det faktisk et låg på mange mænd, som i sidste ende begrænser dem og deres personlige udfoldelse.

Fordi herresko netop findes i så mange variationer, er det nemlig det oplagte sted at starte, hvis du gerne vil sætte et lidt personligt præg på dine daglige outfits. Nedenfor kommer der derfor et par forslag til sko, som enhver man bør have i sin garderobe, og som du kan finde din personlige variant af.

Formelle sko til herre

Det første par er et ganske almindeligt par herre sko i læder. Disse bør du enten købe i brun eller sort. Andre mere udfordrende farver har sværere ved at passe sammen med al slags tøj. Hvis du ender med at blive helt bidt af det at købe sko, kan du dog med fordel købe et par lidt mere udfordrende sko, som du bruger engang i mellem.

Herre sko i læder er gode til rigtig mange former for outfits. Selvfølgelig ligger de i den mere formelle ende af spektret, men sådan et par sko er også essentielle, hvis du har et kontorjob med en dresscode eller går til familiefester fra tid til anden. Netop grundet den lidt formelle karakter, som den herre sko har, er det også den ideelle sko til at dresse et outfit en smule op.

Herre sko til enhver lejlighed

Et andet par sko, som burde være i enhver moderne mands garderobe, er selvfølgelig sneakeren.  Sko til herre har på det seneste oplevet lidt af en renæssance gennem de store og pompøse sneakers, som mange mærker efterhånden har lanceret. Her bestemmer du også i høj grad selv, hvor vil en herresko du ønsker at købe. Der er nemlig noget for enhver smag. Hvis du gerne vil have herre sko, der passer til de fleste outfits, så gør du klogt i at købe dem i hvid. Hvide sneakers er desuden oplagte til at dresse et outfit en smule ned.

Der findes naturligvis også sko til herre, der passer til at varmere klima, så man også kan have pæne herresko på om sommeren. Klip klappen bør nemlig ikke være en herresko. Denne kan du i stedet erstatte med et par lidt mere formelt udseende herresko, som stadig tager hensyn til det varme vejr. Det kunne for eksempel være loafers, men det kunne også være de lidt mindre formelle mokkasiner.

Eet par af hver af de herre sko, der er blevet nævnt ovenfor vil i den grad være med til at fuldende din garderobe og dine daglige outfits.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *