Nogle modefænomener dukker op i modebilledet igen og igen efter nogle årtier. Ofte kommer de så i en lidt anden udformning eller får et mere nutidigt tvist, men også inden for modeverden gøres der i høj grad brug af genbrug.

Det gælder også for bøllehatten, som havde sin storhedstid i 70’erne. Den har i den grad fået en renæssance her i vores tid, og både yngre og ældre har taget den praktiske og søde hattemode til sig. Den er igen blevet meget trendy.

Bøllehat i mange designs

Mange anerkendte tøjfabrikanter har taget bøllehatten til sig og har den i deres sortiment. Det gælder både producenter af modetøj og producenter af sportstøj. De laves til både børn og voksne. Grundformen er nogenlunde den samme, og så kan stoffet, farven og en eventuel påskrift være forskelligt fra hat til hat og fra producent til producent.

Bøllehatten som statement

På nogle bøllehatte findes der et logo, nogle bestemte farver eller et statement. Så får den en funktion ud over at være en hat. Det betyder, at du kan signalere et bestemt tilholdssted eller en bestemt holdning, når du har en bestemt hat på.

Hvis du for eksempel er fan af en bestemt sportsklub, så vil du kunne vise det ret tydeligt ved at bære en bøllehat med nogle bestemte holdfarver eller -bogstaver. Så er det let at se, hvem du er på hold med.

Danmark bøllehatten

For at hylde det danske landshold i enten fodbold eller en anden sport kan du bære en rød bøllehat med hvide bogstaver og dannebrog på. Så er der ingen, der er i tvivl om, hvilket hold du holder med. Som glad hooligan giver det lidt ekstra kulør og humør til kampen. Sådan en rød og hvid Danmark-bøllehat er et festligt indslag på tribunen eller hvor, du ellers bærer den.

Praktisk og smart hat

En bøllehat er på den ene side et levn fra fortiden og en ny modehat. Det er en glimrende kombination af flere aspekter i et stykke tøj. Den er praktisk, fordi den skærmer dig fra stærkt sollys eller småregn, og så er den smart, fordi den er både sød, kæk og moderigtig.

Det er da også en af grundene til, at den er blevet så populær, som den er. Alle kan bruge den, og du kan fint have flere eksemplarer af en bøllehat. Du kan have nogle, som du bruger som en del af dit daglige outfit og nogle, som du bruger, når du er til koncert eller til kamp.

Den bløde hat

En bøllehat er forholdsvis blød. Den er oftest syet af bomuldsstof, og den giver dig dermed et blødt udtryk. Den viser, at du også har en blød side i dig, selv om du er en voksen mand. Alle kan bære en bøllehat, og den går lige godt til en lille yndig pige og en stor maskulin mand.

Om den så er hjemmesyet eller kreeret af et bestemt modehus, så er den bare smart – og tilmed ret praktisk.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *