Når man traver gennem internettet mange hjemmesider, blogs og YouTube kanaler, vil man støde på et hav af måde man kan indrette sit hjem på. Det kan godt tage pusten helt fra en når bloggere, influencers og andre kaster rundt om sig med udtryk som urban, hipster og retro. Hvad er egentlig hvad og hvordan finder du frem til din stil?

Hvad er din stil?

Det kan være rigtig svært at præcisere hvad ens egen stil egentlig er og det skyldes højst sandsynligt at langt de fleste ikke holder sig helt strengt til én stilart. Mange blander et par forskellige elementer fra forskellige stilarter og derved opstår deres personlig stil faktisk. Ofte kan nogle genstande gå igen i flere stiltyper, hvor det primært er den kontekst genstanden ses i der afgør om man synes noget er for eksempel urban eller rustikt. I det følge vil der blive forklaret lidt hvordan man kunne definere stilarterne, urban living, rustic home og romantisk indretningsstil.

Urban Living

Hvis du allerede kender til denne stilart, sidder du måske nu med et billede af en flot Newyorker lejlighed, som har et råt men stilet og gennemført udtryk. Det er nemlig det mere rå look som er fremtrædende i denne stilart. Tit tangerer det over i det industrielle, hvor der gerne på den ene eller anden måde må inkorporeres nogle genstande som normalt set bruges i industrien, men i boligen er blevet ændret til noget andet praktisk. Det kunne være en metal Nilfisk støvsuger der er lavet om til en lampe, eller en form for projektorer man bruger som lamper. Normalt set ville man gøre brug af rimelig neutrale og naturlige farver og materialer. Det være sig metal, træ og sten.

Rustic home

Denne stilart kan til tider godt blive forvekslet lidt med urban living stilarten. Men ved rustic home er udtrykket mere blødt og mindre råt og maskulint. Det er stadig med fokus på de naturlige materialer som træ og sten, men metal og jern er ikke så fremtrædende. Stilen er mere varm og hyggelig og derfor bruges der træ møbler, tæpper og andet nips der kan bidrage med personlighed til hjemmet. Tit vil man måske vælge at gå efter genbrugsmøbler og prøve at upcycle ting, så de får et nyt formål.

Romantisk indretningsstil

Den romantiske indretningsstil er også en der kalder på masser af nips og personlighed. Her vil man måske gå efter de mere varme og afdæmpede farver. Ofte er farver som lyserød og hvid rigtig gode muligheder. Med denne indretningsstil er det også oplagt at dekorere med flæser og blomsterprint på forskellige måder, men hvor meget man vil gøre ud af det er en smagssag. Når man prøver at indrette sit hjem romantisk, er lyset ret vigtigt. Noget der virkelig spreder hygge, er det varme og bløde lys som levende lys giver. Dette kan dog også kopieres over i lamper, hvis man vælger en pære der har et lignende blødt lys. Det er helt okay at gå amok med alt hvad der spreder hygge, for eksempel i form af vaser, plaider og puder.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *