Alle mennesker, både mænd og kvinder, kan have problemer med selvtilliden. Vores selvtillid bliver ofte mindre, hvis der er noget ved os selv, vi ikke er tilfredse med. Det kan være alt fra vores krop til vores stemmer.
En meget almindelig ting, der rammer især mænd på selvtilliden, er hårtab. De fleste mænd er vant til at have et flot sæt hår, som er en del af deres identitet. Når håret begynder at blive tyndere eller helt forsvinde, så kan det være utroligt hårdt for vores selvopfattelse – og derfor bliver selvtilliden lavere.

Derfor rammer det så hårdt

Skaldethed eller tyndt hår er ofte noget, som man forbinder med alderdom. Dette er en af de største grunde til, hvorfor det rammer så hårdt, når man begynder at miste håret. Nogle mænd begynder allerede at miste store dele af sit hår, mens de er i tyverne – og det gør meget ondt på selvtilliden.

Mange forsøger at holde fast i ungdommen, men hvis håret begynder at forsvinde, mens du stadig er en ung mand, så kan det være utroligt svært at acceptere. Men hvad kan man gøre? Herunder kan du læse om nogle af mulighederne.

Hvad kan du gøre ved det?

Der er efterhånden kommet nogle forskellige metoder, som kan være med til at afhjælpe hårtab. En af disse er, at du kan få en hårtransplantation.
Ved en hårtransplantation bliver der flyttet hår til dit hoved fra et andet sted på kroppen. Det er ikke altid en billig behandling, men en hårtransplantation kan vise sig at være meget effektiv.
Behandlingen er uden tvivl blevet bedre og bedre i løbet af de seneste år. Samtidig med dette er en hårtransplantation også blevet mere og mere almindelig – og det vil helt sikkert blive endnu mere udbredt i fremtiden.

Lær at acceptere dig selv og dit udseende

Hvis du ikke har lyst til at få en hårtransplantation, så bliver du nødt til at lære at leve med dit hårtab. For det første bliver du nødt til at indse, at det ikke er verdens undergang – der findes masser af flotte mænd, som ikke har noget hår. Og du kan blive en af dem!
I stedet for at kæmpe for at holde de sidste par hårtotter på hovedet, så kan du med fordel begynde at omfavne hårtabet og nyde dit nye, skaldede look – det ser sikkert megagodt ud.

Fremhæv dine gode sider fremfor at fokusere på de negative

I stedet for at tænke for meget over, at dit hår stille og roligt er ved at forsvinde, så bør du fremhæve dine gode sider. Du er ikke glad for dit hår (eller manglen på samme), men hvad er du glad for ved din krop eller dit udseende?
Hvis du finder frem til 2-3 ting, du godt kan lide ved sig selv, så bør du fokusere på at fremhæve disse steder. Måske kan du vise dine arme frem? Dit smil? Eller noget helt tredje?

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *