Før i tiden bar mænd aldrig smykker, medmindre det var en familiering eller en ring, der var blevet båret af mænd gennem generationer – en såkaldt familiering. I dag er det helt anderledes. Det er blevet meget mere legalt for mænd at pynte sig med accessories og smykker, og markedet bugner derfor med flere og flere smykkebrands, som designer og producerer smykker til mænd.

Hvad siger trenden nu?

Mænd går således mere med smykker nu end nogensinde før – og smykkerne udstråler ofte maskulinitet, ligesom de er med til at definere mandens overordnede stil. Således vælger mænd ofte smykker i et mere råt og holdbart materiale, for eksempel læder, træ, sten eller titanium. Det er oftest noget, der udstråler robusthed, men i virkeligheden er langt det meste tilladt nu. Du skaber helt selv din egen stil, og uanset hvilken smykkestil du måtte gå efter, vil det hele fungere perfekt, hvis blot du føler dig tilpas og er tro mod din egen stil.

Moden er i dag vidt åben, og mange mænd er derfor heller ikke længere bange for at vælge guldsmykker – de er typisk i den tunge ende, hvor der er anvendt meget guld for et mere chunky, råt og maskulint look.

Hvad skal du være opmærksom på?

Når du køber smykker i ædle metaller, skal du være opmærksom på, hvilket ædelmetal der er tale om. Sølv er et ekstremt blødt materiale, og er der tale om en ring, vil denne hurtigt kunne blive bøjet og trist at se på – alene på grund af varmen fra dine hænder. Hvis du godt kan lide det sølv look, bør du overveje hvidguld i stedet for – hvidguld er et ekstremt holdbart materiale, det er robust og kan tåle ret meget slitage. Vil du derfor gerne sikre, at din ring holder for evigt, skal du utvivlsomt vælge guld og ikke sølv.

Det samme gælder, selvom der er tale om forgyldt sølv. Det er stadigvæk sølv, og dermed enormt skrøbeligt. Desuden vil forgyldningen blive slidt af relativt hurtigt.

For halskæder og øreringe er der ikke helt samme problemer i forhold til valget mellem guld og sølv, da halskæder ikke slides på samme måde som ringe. Derfor kan det være fint at vælge dine halskæder og øreringe i sølv eller forgyldt sølv.

Læs mere om smykker her

Andre accessories til mænd

Mænd er blevet virkelig gode til at bruge både accessories og smykker. Og det betyder også, at markedet får flere og flere lækre ting til mænd, som udgør lige dét ekstra i deres outfit.

For eksempel er den ægte hipstertype ofte glad for seler – eventuelt i en vild farve – der kan sætte prikken over i’et på hans outfit. Business-fyren vil gerne have lækre – eventuelt speciallavede – manchetknapper, som skal matche hans daglige jakkesæt. Stort set alle mænd har et bredt udvalg af forskellige bælter derhjemme – i forskellige farver, materialer og designs.

Alt sammen er med til at give dig en personlig og misundelsesværdig stil – og så stikker du også ud fra mængden af de mere mainstream mænd.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *