Synes du, at dit bredbånd derhjemme er langsomt, og er du træt af, at det tager lang tid for en hjemmeside at loade, når du sidder og surfer online? Har du et abonnement til Netflix, og tager det evigheder at streame en video eller serie? Så skal du have hurtigere bredbånd.

Her kan du blive klogere på bredbånd, de mange forskellige valgmuligheder, du har, og hvordan du får en god pris på hurtigt bredbånd.

Derfor er det vigtigt at have hurtigt bredbånd

Hurtigt bredbånd betyder alt i vores moderne samfund, fordi vi bruger så meget tid online. Hvis du kunne se, hvor mange timer du bruger online på en dag, ville du blive overrasket. Det er derfor super vigtigt at have hurtigt bredbånd, da du bruger det meste af din tid online, og så er det træls at sidde og vente på, at siderne loader.

Når du skal bestille internet, skal du derfor bestille efter den hastighed, du gerne vil have. En almindelig hastighed på internet hedder en 100/20, hvilket betyder at den loader hurtigt, men ikke uploader lige så hurtigt. Du kan også få en 100/100 forbindelse, hvis du ved, at du både skal down- og uploade, og du gerne vil gøre det hurtigt. Hvis du er gamer, eller har brug for hurtigt internet, så kan du få en 1000/100 forbindelse, som er vildt hurtig, så du aldrig skal sidde og vente på en hjemmeside igen.

Men upload og download? Hvad betyder det? Et hurtigt download betyder, at det er hurtigere for dig at hente ting på nettet – for eksempel når du vil streame en film eller downloade et spil. Upload relaterer til, hvor hurtigt du for eksempel kan lægge billeder ind på dit Google drev.

Sådan får du en god pris på hurtigt bredbånd

Du skal være opmærksom på, at jo hurtigere en hastighed, du gerne vil have, jo højere er prisen. Så det kan være en god idé at finde ud af, hvor hurtigt bredbånd, du har brug for, så du ikke betaler for meget i forhold til dit forbrug og behov. En 20 Mbit løsning er populær, fordi husstanden kan være online på samme tid, uden langsommere forbindelse nogle af stederne.

Synes du din egen udbyders pris er for høj, kan du let finde hjemmesider, der sammenligner en stor mængde af tilbud på internethastigheder, så du kan finde en mere tiltalende pris.

Bliv klogere på de forskellige typer af bredbånd

Der findes forskellige slags bredbånd, og du kan vælge bredbånd alt efter, hvor du befinder dig henne geografisk. Der findes ADSL bredbånd, fibernet og kabelbredbånd – den mest typiske form for bredbånd er ADSL bredbånd, fordi du er garanteret en god pris.

Hvis du gerne vil have en hurtig forbindelse, så er det fibernet, du skal have fat i. Fibernet har symmetriske hastigheder, så download og upload hastigheden altid er den samme. Du har mulighed for at tjekke online, om du kan få fibernet der, hvor du bor, da det nemlig ikke er fuldstændig tilgængeligt for alle boligstande – endnu.

Giv os din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *